Groenendijk denkt na over vertrek: "Rustig over slapen"

30 november 2019, 23:40

ADO Den Haag is zaterdag wederom tegen een harde nederlaag aangelopen in de Eredivisie. Op bezoek bij Heracles Almelo werd er met 4-0 verloren, waardoor de Hofstedelingen nog steeds zeventiende staan. Trainer Alfons Groenendijk gaat kritisch nadenken over zijn eigen positie.

Groenendijk baalt van de ruime nederlaag in Almelo en ziet dat het vertrouwen bij zijn ploeg heel broos is. "Ik vond dat we nog wel aardig begonnen", blikt hij terug bij FOX Sports. "In de eerste twintig minuten zaten we behoorlijk in de wedstrijd, maar de eerste de beste kans van Heracles was raak. Daar zagen we er niet goed uit. Het was te voorkomen. Maar de tweede goal was ongelooflijk, dat was Comedy Capers. We veroverden twee keer de bal en gaven 'm zo weer weg. Met dat soort tegendoelpunten wordt het lastig om te winnen."

Het gaat dit seizoen vaak op knullige wijze mis bij ADO, zo weet ook Groenendijk. "We waren niet in staat om een goed resultaat te boeken en dat is een repeterend verhaal. Daar ben ik verantwoordelijk voor. Of ik nog bij de jongens binnenkom? Dat denk ik wel, maar er zit een verschil tussen dat en de uitvoering op het veld. Uiteindelijk moet ik ook bij mezelf te rade gaan of er nog perspectief is. Daar ga ik rustig over slapen. Als er geen perspectief is, moeten we kijken naar een oplossing voor de situatie."

Groenendijk levert sinds 2017 goed werk af bij ADO, maar weet dat het nu moeilijk is. "Dit komt wel binnen. Ik ben sportman, wil graag resultaat. Een paar jaar is dat hier hartstikke goed gegaan, nu is het absoluut slecht. Een heel andere situatie. Dan moet ik bij mezelf te rade gaan en in de spiegel kijken. In mindere tijden moet ik er ook staan en dat probeer ik iedere dag voor de volle honderd procent te doen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen