Miedema on fire: zes goals en vier assists na ruim een uur

1 december 2019, 15:23   Bijgewerkt: 1 december 2019, 15:29

Vivianne Miedema heeft zondagmiddag een historische wedstrijd gespeeld namens Arsenal. De Oranje Leeuwin had na ruim een uur spelen zes (!) doelpunten achter haar naam staan en gaf daarbij ook nog eens vier (!) assists. Daardoor was ze bij alle eerste tien treffers betrokken van de in totaal elf goals (11-1).

Ongelofelijke cijfers voor Miedema, die de eerste speelster sinds 2011 is die zes doelpunten maakt in de hoogste afdeling van de Engelse vrouwencompetitie. Eerst was ze twee keer aangever bij Lisa Evans en Leah Williamson, vervolgens maakte ze na een kwartier haar eerste treffer van de middag liet noteren. 

Haar totaal stond na 64 minuten op zes goals en tien assists voor de spits van Oranje, die deze daarmee haar competitietotaal (4) meer dan verdubbelde tegen het arme Bristol City, dat twee weken geleden in de beker al 7-0 klop kreeg van The Gunners. Bij dat duel maakte Miedema 'slechts' twee doelpunten en was ook Jill Roord trefzeker. Voor Roord en Danielle van de Donk – die zagen dat de bezoekers nog een eretreffer maakten vlak voor tijd - was ditmaal slechts een bijrol weggelegd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen