'Topkandidaat' Sturing hoorde nog niets van Vitesse

1 december 2019, 15:47

Topkandidaat Edward Sturing hoorde nog niets van Vitesse over zijn eventuele opvolging van Leonid Slutsky. Eerder was de coach al op interim-basis bij de Arnhemmers en was toen met het behalen va Europees voetbal erg succesvol. Ditmaal is er nog geen contact tussen hem en de club, waar hij in een andere functie nog altijd werkzaam is. "Ik heb niks vernomen, dus ik weet niet wat ze denken."

Hoewel de geruchten al de ronde deden dat Sturing het stokje spoedig zou overnemen, is dat volgens Sturing nog absoluut geen gelopen koers. "Ik kan me voorstellen dat er een optie Sturing is, maar ze moeten doen wat het beste is voor de club. Ik weet niet wat er in de hoofden omgaat. Misschien ben ik ook wel helemaal niet in beeld en halen ze iemand van buiten. Ik heb er geen last van en zie het wel", zei hij tegenover Omroep Gelderland. 

Lees ook: 'Sturing topkandidaat om Slutsky op te volgen bij Vitesse'

Sturing is nog altijd werkzaam bij Vitesse in de scouting en wil dus niet op de zaken vooruit lopen. "De vraag is bijvoorbeeld ook is het dan voor 1 dag, of voor een paar maanden of voor jaren. Ik weet niet wat ze nodig hebben en wat ze willen", aldus Sturing. "Het is vervelend, maar dit is ook de voetballerij. Je weet dat het soms gebeurt."

Verder werd bekend dat de spelers van Vitesse een extra vrije dag hebben gekregen om het vertrek van Leonid Slutsky – hij stapte vrijdagavond na de nederlaag tegen sc Heerenveen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/359895/slutsky-stapt-per-direct-op-bij-vitesse-na-vijfde-nederlaag-op-rij/,_blank,op] – te verwerken. Dinsdag staan ze pas weer voor het eerst op het veld in Arnhem, mogelijk al met een nieuwe interim-coach.  

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen