Gisteren gemist: Messi beslist topaffiche, PSV wint weer niet

2 december 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 1 december.

Wisselvallig Feyenoord met hangen en wurgen langs PEC Zwolle

Feyenoord heeft zondagavond met veel moeite de punten in eigen huis weten te houden. Na een flitsende eerste helft hielpen de Rotterdammers PEC Zwolle na rust met slecht spel in de wedstrijd. De Zwollenaren wisten een vroege treffer van Steven Berghuis met dank aan een uitblinkende Nick Marsman echter niet ongedaan te maken. De goalie zorgde er met zijn uitstekende Eredivisie-debuut voor Feyenoord voor dat de Kuipbewoners ongeslagen blijven in het tijdperk Advocaat: 1-0.

AZ pakt drie punten na moeizaam gevecht met VVV

AZ is erin geslaagd om het goede gevoel van afgelopen donderdag door te zetten. De ploeg van Arne Slot won in Den Haag met 1-0 van VVV-Venlo. AZ moest heel veel geduld hebben met een erg verdedigende tegenstander, maar na ruim veertig minuten zorgde Yukinari Sugawara voor de bevrijdende treffer. De ploeg uit Alkmaar, die er afgelopen donderdag erin slaagde de overwintering in de Europa League veilig te stellen, zal tevreden zijn met de drie punten na deze moeizame wedstrijd.

Crisis bij dolend PSV houdt aan door nieuwe dreun in Emmen

PSV heeft in de uitwedstrijd tegen FC Emmen opnieuw geen goede beurt gemaakt. De ploeg van Mark van Bommel speelde in Drenthe met 1-1 gelijk, waardoor de positie van de oud-international nog meer in gevaar komt. Zijn ploeg kwam al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Daniel Schwaab. Even later leek Glenn Bijl alweer gelijk te maken, maar hij zag zijn doelpunt door de VAR worden afgekeurd. In de tweede helft viel echter alsnog de verdiende gelijkmaker, toen Marko Kolar de bal hard binnenschoot.

Kluivert scoort en valt geblesseerd uit bij zege Roma

Het is een avond met gemengde gevoelens geworden voor Justin Kluivert. De Nederlandse buitenspeler van AS Roma was doeltreffend voor zijn ploeg en won bij Hellas Verona met 1-3, maar viel ook geblesseerd uit.

Messi beslist kraker in Madrid en schiet Barça aan kop

Wie anders dan Lionel Messi heeft zondagavond de kraker tussen Atlético Madrid en FC Barcelona beslist. De Argentijnse aanvaller maakte in een moeizame wedstrijd de enige treffer door in de slotfase raak te schieten na een combinatie met Luis Suarez: 0-1.