ErediVisie: Heerkens en meester, Mauro geen Junior en Fortuna

2 december 2019, 12:03

Het was een Eredivisie-weekend dat we niet snel zullen vergeten. Of het nou het opstappen van Leonid Slutsky, de knappe comeback van Ajax, de afgekeurde wereldgoal van Glenn Bijl tegen PSV of het koninklijke optreden van Willem II was: er gebeurde meer dan genoeg. Dat en meer dingen die opvielen in onze wekelijkse rubriek ErediVisie. 

AZ vertrekt uit Den Haag

Niet alleen Alfons Groenendijk verlaat Den Haag, normaliter keert ook AZ na dit weekend niet meer terug in de Hofstad. De Alkmaarders hopen de volgende thuiswedstrijd in hun eigen stadion te spelen tegen Ajax, maar dat doet het niet vanwege de statistieken in het Cars Jeans Stadion. De doeken met 'ADO Den Haag-bedankt' van de AZ-fans waren meer dan op hun plaats. SC Heerenveen was namelijk de enige ploeg die in Den Haag – van AZ althans – kon winnen, verder werd de knock-outfase van de Europa League behaald in Den Haag en spreken de doelcijfers voor zich: 28 voor, 7 tegen. In acht van de elf werd bovendien de nul gehouden. Dat kan in het eigen stadion eigenlijk alleen maar minder gaan...

{image[338450][right-half][]}Sittards onneembare vesting 

Fortuna Sittard is dit seizoen ijzersterk in eigen huis. Afgelopen zaterdag werd er in de slotfase gewonnen van het stugge FC Groningen en dat zorgde voor een unicum. De Limburgers hebben voor het eerst sinds 1999 vier thuiswedstrijden op een rij gewonnen. De ploeg van Sjors Ultee pakte dit seizoen vijftien punten en haalde er daarvan veertien in eigen huis. Het elftal is in uitwedstrijden echter geen schim van de ploeg in eigen huis, waardoor het nog altijd volop in de degradatiezone verkeert. Tot dusver wonnen alleen Willem II en FC Twente in Sittard: knap gedaan!

Willem II: Heerkens en meester

Het zijn mooie tijden voor de fans van Willem II. De ploeg van Adrie Koster manifesteert zich als een van de grootste verrassingen van de Eredivisie, vooral ook door de frisse manier van voetballen. Tegen Sparta Rotterdam waren ze Heerkens en meester, mede dankzij uitblinker Freek, die dit seizoen als rechtsback, linksback en verdedigende middenvelder furore maakte. De dertigjarige multi-inzetbare verdediger maakte al drie goals - nu al een verdriedubbeling van het aantal van vorig seizoen - en gaf een assist. Door de zege steeg Willem II plekken op de ranglijst: waar eindigt het voor hen?

{image[335766][left-half][]}Mauro geen Junior meer

Zou Mauro Júnior spijt hebben van zijn keuze voor Heracles Almelo? Wij denken van niet. De aanvallende middenvelder is helemaal opgebloeid in de zwart-witte formatie en scoorde zaterdag tegen ADO Den Haag alweer zijn zesde goal van dit seizoen. De door PSV verhuurde Braziliaan bewijst daarmee een meer dan volwaardige Eredivisie-speler te zijn. Opmerkelijk is dat hij in zijn eentje meer doelpunten heeft gemaakt dan het gehele PSV-middenveld bij elkaar. Érick Gutiérrez, Pablo Rosario, Jorrit Hendrix, Mohamed Ihattaren en Ryan Thomas waren tot dusver samen pas goed voor vier goals. John de Jong en co zullen zich achter de oren krabben waarom ze het talent hebben verhuurd. Zijn creativiteit en scorend vermogen worden in Eindhoven met node gemist.  

FC Utrecht matig

FC Utrecht werd aan het begin van het seizoen door vele kenners getipt als een van de verassingen van het seizoen, de ploeg kocht met Bart Ramselaar, Adrian Dalmau en Vaclav Cerny leuke spelers. Het elftal van John van den Brom staat momenteel op de achtste plek en doet het daarmee echter niet anders dan andere seizoenen. De thuisnederlaag tegen RKC Waalwijk was beschamend en betekende alweer de derde nederlaag op een rij - in eigen huis werd bovendien ook verloren van VVV-Venlo. Na afloop van de wedstrijd gaf Van den Brom al aan dat de slechte serie consequenties zal gaan hebben voor sommige spelers. De bank in de Domstad is om te veranderen in elk geval sterk genoeg...

En dan nog even dit...

Alle duiven in de Dom. Shalalie, Shalala

Nicks aan de hand in Feyenoord's doel

Wordt ook Henk een Fraser?

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen