Gisteren gemist: Messi troeft Van Dijk af, De Ligt grootste talent

3 december 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 2 december.

Messi wint zijn zesde Gouden Bal, Van Dijk eindigt als tweede

Virgil van Dijk is in de Ballon d'Or verkiezing afgetroefd door Lionel Messi. De Argentijn is maandagavond in Parijs voor de zesde keer gekozen tot winnaar van de Gouden Bal. In de prestigieuze uitverkiezing van France Football kreeg Messi de meeste stemmen van journalisten, bondscoaches en aanvoerders van nationale ploegen. Van Dijk eindigde als tweede.

'PSV gaat zich richten op tweede plaats en bekerwinst'

PSV stelt de tweede plaats en bekerwinst als nieuwe doelen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Volgens krant blijft Mark van Bommel ook komende week aan het roer staan. Hij wil nog een keer proberen de boel aan de praat te krijgen. Ondertussen brokkelt het krediet van de oefenmeester wel steeds meer af. Intern zouden er een stuk hardere woorden vallen dan naar buiten toe. Het is dan ook twee voor twaalf voor Van Bommel.

De Ligt volgt Mbappé op als winnaar van Kopa Trophy

Matthijs de Ligt is op het Ballon d'Or-gala gekozen tot het grootste talent van afgelopen seizoen. De oud-Ajacied volgt Kylian Mbappé op als winnaar van de Kopa Trophy, waarvoor tien spelers onder 21 jaar in aanmerking kwamen. Jadon Sancho van Borussia Dortmund eindigde in de verkiezing achter De Ligt, Atlético Madrid-speler Joao Felix eindigde als derde.

Alisson troeft Onana af in strijd om Yashin Trophy

André Onana heeft naast de Lev Yashin Trophy gegrepen. Niet de Ajax-doelman, maar Alisson Becker werd op de Ballon d'Or-uitverkiezing gekozen tot beste keeper ter wereld van afgelopen seizoen. Het is voor het eerst dat deze prijs is uitgereikt door het organiserende France Football. Alisson won dit jaar met Liverpool de Champions League en met Brazilië de Copa America.

Feyenoord moet opnieuw vrezen voor vuurwerkstraf

Feyenoord krijgt opnieuw de UEFA achter zich aan. De tuchtcommissie is een onderzoek gestart naar het afsteken van vuurwerk en geblokkeerde trappen tijdens het Europese duel van donderdag met Rangers. Pas op donderdag 27 februari komt er een uitspraak. Ook Ajax-opponent Lille moet vrezen voor een sanctie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen