Sparta opent Eredivisie tegen Vitesse

27 juni 2006, 11:32

Met de wedstrijd tussen Sparta en Vitesse zal de Eredivisie op 18 augustus 2006 aftrappen voor een nieuw seizoen. Hoewel het wedstrijdschema nog niet definitief is, lijken de meest in het oog springende confrontaties van de eerste speeldag vast te staan. De topper van het weekend is het duel tussen FC Groningen en Feyenoord.

Vijf dagen voor de eerste competitiewedstrijd, op 13 augustus, staat het duel om de Johan Cruijffschaal op het programma. Hierin neemt kampioen PSV het op tegen bekerwinnaar Ajax. Beide ploegen openen de competitie overigens met een relatief makkelijke wedstrijd. Ajax speelt op 20 augustus in eigen stadion tegen RKC, terwijl PSV diezelfde dag NEC op bezoek krijgt. 

Feyenoord krijgt het een stuk moeilijker. De ploeg van Erwin Koeman moet tijdens het eerste weekend van de competitie op bezoek bij FC Groningen, dat vorig seizoen vrijwel al haar thuiswedstrijden wist te winnen. AZ opent haar seizoen, en haar nieuwe stadion, op diezelfde dag met een duel tegen NAC Breda. Een andere interessante confrontatie op de eerste speeldag is de Twentse derby tussen FC Twente en Heracles Almelo.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen