Vitesse: Oosting interim-coach, Sturing blijft bij de jeugdopleiding

3 december 2019 – Vitesse heeft Joseph Oosting dinsdag aangesteld als tijdelijke opvolger van Leonid Slutsky. De trainer was werkzaam bij de beloftenploeg van de Arnhemmers en wordt geassisteerd door Tim Cornelisse – hij komt over uit de jeugdopleiding – en Nicky Hofs en keeperstrainer Raimond van der Gouw, die wel aanbleven na het vertrek van de Russische coach.

Vitesse: Oosting interim-coach, Sturing blijft bij de jeugdopleiding

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Ik wil de club graag helpen. Het is een lastige tijd voor Vitesse en ik ga er alles aan doen om de weg naar boven terug te vinden. Ik ken de groep goed en weet wat ze momenteel nodig hebben om uit deze moeilijke situatie te komen", zei de trainer, die in 2016 nog de rechterhand was van Edward Sturing, toen hij het stokje overnam van Henk Fraser.

Sturing is ditmaal niet langer in beeld voor een functie bij de eerste selectie. "Hij heeft in het verleden al meermaals de functie van interim-trainer bekleed, maar gaf aan niet opnieuw een interim-functie te willen vervullen om zich te kunnen concentreren op de academie", aldus technisch directeur Mohammed Allach, die het volste vertrouwen heeft in Oosting, die een goede indruk maakt bij Vitesse.

Lees ook: 'Vitesse gaat Oosting aanstellen als interim, Sturing is uit beeld'

"Joseph is een ervaren trainer en weet wat er van de spelers gevraagd wordt op dit niveau. Tim (Cornelisse, red.) heeft een enorme ontwikkeling als trainer doorgemaakt de afgelopen jaren en wordt daarom toegevoegd aan de staf", aldus Allach. Oosting staat sinds 2017 aan het roer bij Jong Vitese en was eerder hoofdtrainer in het amateurvoetbal. Een blijvende oplossing is het niet, aangezien hij (nog) niet over het hoogste diploma trainersdiploma is. Daarvoor zou Maurice Steijn wél een van de kandidaten zijn. 

Reacties

Eredivisie

gerelateerd