RKC Waalwijk en overbodige Seys per direct uit elkaar

3 december 2019 – RKC Waalwijk heeft per direct afscheid genomen van Dylan Seys. De aanvaller was volledig uit de gratie geraakt bij de hekkensluiter van de Eredivisie en inmiddels is er met het ontbinden van het contract een oplossing gekomen voor beide partijen. Vorige week kwam al naar buiten dat hij een stage liep in Israël: mogelijk is daar wat concreets uitgekomen. 

RKC Waalwijk en overbodige Seys per direct uit elkaar

"Wij willen Dylan bedanken voor zijn doelpunten en assists bij RKC Waalwijk. Wij wensen hem succes in zijn verdere carrière", aldus algemeen directeur Frank van Mosselveld op clubsite. Tot dit seizoen was de Belg een vaste waarde, ook in het jaar waarin RKC naar de Eredivisie promoveerde. Dit seizoen was hij in drie van de eerste vier duels nog invaller.

Seys werd in augustus na het 0-3 verlies tegen ADO Den Haag echter uit de selecte gezet wegens 'slecht gedrag' en moest het in de periode daarna laten zien bij de beloften. Hierna baarde de Belg nog meer opzien door bij het 1-2 verlies tegen Ajax te juichen voor de Amsterdammers en kwam na zijn verbanning geen minuut in actie voor de ploeg van Fred Grim.

Lees ook: Uit de gratie geraakte RKC-er Seys gaat voor zijn kansen in Israël

Eredivisie

gerelateerd