Koeman raakt assistent kwijt: Van Wonderen legt taken neer

3 december 2019, 13:40   Bijgewerkt: 3 december 2019, 19:15

Kees van Wonderen is niet langer in dienst van de KNVB. De vijftigjarige trainer heeft besloten zijn taken als assistent-trainer van Ronald Koeman neer te leggen. Deze week heeft hij de bondscoach laten weten dat zijn werkzaamheden bij Oranje niet volledig aansluiten bij zijn ambities als trainer.

Dat meldt de KNVB dinsdagmiddag. Van Wonderen trad in maart 2018 toe tot de staf van het Nederlands elftal. "In mijn functie als assistent heb ik het gevoel dat ik onvoldoende mijn ei kwijt kan. Daardoor merkte ik dat ik niet meer helemaal gelukkig was in mijn werk. Het besluit om te stoppen was moeilijk, maar in het belang van het team wilde ik daar niet langer mee wachten. Het is een prachtige periode geweest bij Oranje, waar ik met plezier op terugkijk", aldus Van Wonderen.

Koeman vindt het jammer dat Van Wonderen vertrekt. "Hij had vanuit zijn functie een goede inbreng in onze staf. Maar als hij zelf aangeeft dat hij niet honderd procent happy is met zijn rol, dan is dat natuurlijk zijn eigen keuze. Ons volgend trainingskamp is volgend jaar maart. Dat geeft ons in ieder geval ruim de tijd een geschikte opvolger te vinden. Ik bedank hem voor zijn inbreng", aldus de bondscoach.

De bondscoach heeft nu nog drie assistenten: Dwight Lodeweges, Patrick Lodewijks (keeperstrainer) en Jan Kluitenberg (fysiektrainer). De KNVB meldt niet of er een nieuw lid wordt toegevoegd aan de technische staf van Oranje, normaliter lijkt dat wel het geval te zijn. Geruchten of Van Wonderen naar een andere club (of land) vertrekt, zijn er nog niet, maar is ook zeker niet uit te sluiten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen