Guardiola gaat niet de markt op: "Kopen geen spelers in januari"

3 december 2019, 14:44

Pep Guardiola kijkt met Manchester City tegen een enorme achterstand in de Premier League aan op Liverpool, toch is de oefenmeester niet van plan om in de winterstop te investeren. De coach wees het doen van transfers in januari resoluut af. "We zullen geen spelers halen in januari", hield de coach voet bij stuk.

Eerder gaf de oefenmeester ook al een paar keer te kennen dat hij zich voor zijn gevoel niet hoeft te versterken en ondanks de opgelopen achterstand van elf punten en inmiddels derde plaats in Engeland (ook Leicester City presteert vooralsnog beter), blijft hij daarbij. "Normaliter willen de clubs in de winter geen spelers verkopen in wie wij interesse hebben", aldus de Spaanse coach.

Dat betekent dat Fernandinho, die nu centraal achterin wordt gebruikt, daar voorlopig gewoon blijft staan. "In de zomer hebben we geen centrale verdediger kunnen halen. Daarom hebben we Fernandinho ingepast in ons systeem. We moeten het doen met de spelers die we hebben", zei Guardiola, die tevreden is met het spel van de van origine middenvelder.

Komende zomer

Overigens gaat er in de komende zomer wel vuurwerk plaatsvinden bij Manchester City op het gebied van transfers. "Dan zullen we enkele spelers moeten verkopen en moeten kopen om te gaan verjongen", kondigde de oefenmeester alvast aan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen