Venema stelt teleur in Almere: "Het komt er niet helemaal uit"

3 december 2019, 17:03

De verhuur van FC Utrecht-spits Nick Venema aan Almere City verloopt tot dusver teleurstellend. De twintigjarige spits heeft geen basisplaats en scoorde nog maar twee keer, waaronder maandag tegen Jong FC Utrecht. "Het was de bedoeling dat ik veel zou spelen en belangrijk zou zijn", klinkt het uit de mond van Venema.

"Het komt er niet helemaal uit tot nu toe", erkent hij in gesprek met RTV Utrecht. "Ik had aan het begin moeite met de formatie 4-4-2 op lijn. Op een gegeven moment wen je daaraan, maar ik heb nog niet gebracht wat ik bij FC Utrecht liet zien."

Volgens Venema bevat het huurcontract geen clausule waardoor hij in de winter terug kan keren naar de Domstad. "Volgens mij niet. Maar ik heb me daar ook niet echt mee bezig gehouden. We spelen dit jaar nog drie wedstrijden", aldus Venomenema. "Als de situatie zo blijft, kun je altijd nog gaan kijken of het handig is. Nu ga ik vol voor een basisplaats, ik moet het uiteindelijk laten zien. Je wilt wel ergens spelen waarvan je zeker bent van speeltijd."

Mogelijk dat de trainerswissel - Ole Tobiasen voor Robert Molenaar - positief uitpakt voor Venema. Tobiasen stond maandag voor het eerst sinds het ontslag van Molenaar als eindverantwoordelijke langs de lijn. "Het moet blijken of dit voor mij gunstig is. Voor mij kan het alleen maar beter."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen