Zoon van matchfixer Kargbo wordt in Kiev teamgenoot van Sol

3 december 2019, 18:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ibrahim Kargbo junior (19) wordt bij Dinamo Kiev teamgenoot van Fran Sol. Hij is de zoon van matchfixer Ibrahim Kargbo (op archiefbeeld), de voormalig Willem II'er die voor het leven is geschorst. Kargbo junior speelde de afgelopen maanden nog op huurbasis voor de Belgische amateurs (!) van Lierse Kempenzonen. Kargbo werd verhuurd door Roeselaere.

Recent stopte de verhuur aan Lierse Kempenzonen en werd het contract bij Roeselaere ook ontbonden. Nu blijkt dat Kiev zijn volgende bestemming is geworden. Dinamo presenteerde Kargbo vandaag (dinsdag) als nieuwe speler. Bij de Oekraïense topclub tekende Kargbo voor 3,5 seizoen.

Zijn vader liet onder andere in Nederland een spoor van vernieling aan. Kargbo werd eerder door de Nederlandse voetbalbond verdacht van het beïnvloeden van wedstrijden. Volgens de KNVB probeerde de middenvelder in 2009 een duel van FC Utrecht te manipuleren. Op de Nederlandse velden is Kargbo al langere tijd niet meer welkom. Dit jaar schorste de FIFA hem voor het leven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen