Boëtius zou nieuwe kans bij Oranje niet verrassend vinden

4 december 2019, 11:59

Jean-Paul Boëtius heeft een nieuwe kans bij het Nederlands elftal nog zeker niet uit zijn hoofd gezet. De buitenspeler vertrok naar 1. FSV Mainz en maakt in de Bundesliga een goede indruk en hoopt zodoende op een mogelijkheid van zijn oude trainer Ronald Koeman. "Ik denkt dat ik wel zou passen in Oranje op de manier waarop ik nu speel."

Dat vertelt hij tegenover Voetbal International. "Ik ben actief in de Bundesliga, dus je kunt niet zeggen dat ik niet mee kan op internationaal niveau", stelt hij. "Vaak hangt ook veel af van de club waar je speelt. Als een team niet draait, is het lastig er als individu bovenuit te steken. Terwijl de vorm van een ploeg niet altijd reflecteert met hoe die van jezelf is. We verliezen van Bayern München, maar ik scoor tegen ze. Twee goals in drie wedstrijden."

Boëtius zou het niet gek vinden als zijn enige interland een vervolg krijgt. "Stel dat de bondscoach me oproept, dan zal ik dat persoonlijk niet een heel grote verrassing vinden, als je tenminste kijkt naar de vorm die ik heb en de dingen die ik laat zien. Ik zou het eigenlijk wel normaal vinden. Het huidige Oranje, dat is míjn generatie. Sommige jongens hebben zelfs nog naar mij zitten kijken."

Eerder werkte hij al samen met Koeman bij Feyenoord, maar sinds die periode spraken ze niet meer samen. "Waarschijnlijk vindt hij het nog niet interessant genoeg, dus moet ik het nog meer laten zien. Ik ken Koeman in ieder geval als een trainer die spelers wel kansen durft te geven", aldus Boëtius.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen