Van Polen: "Bij PEC al veel shit over je heen als het slecht gaat"

4 december 2019, 12:40

Het aanvoerderschap is niet voor iedereen weggelegd, weet Bram van Polen. De 34-jarige verdediger van PEC Zwolle is de oudste captain in de Eredivisie. Volgens hem moet leiderschap in de genen zitten en speelt leeftijd geen rol. "Mooiste voorbeeld vind ik De Ligt na zijn ongelukkige eerste interland namens Oranje, tegen Bulgarije", aldus Van Polen.

"Hij had compleet in zijn schulp kunnen kruipen. Het tegendeel gebeurde", zegt Van Polen in het Algemeen Dagblad. "Als een kerel stond hij voor de camera. Zelfkritisch, schuldbewust, maar ook met de uitstraling van: het komt goed. Er óók staan op lastige momenten, daaraan herken je een aanvoerder. En dat moet in je zitten. Voor sommige jongens kan de band, denk ik, ook heel zwaar voelen."

Pablo Rosario is daar het meest recente voorbeeld van. Hij leek gebukt te gaan onder de druk van het aanvoerderschap. Onlangs stond de PSV'er, middenin de crisis van de club, de band af aan Denzel Dumfries. Van Polen: "Bij PEC Zwolle krijg je al enorm veel shit over je heen wanneer het slecht gaat, laat staan wanneer dit gebeurt bij nog moeilijkere clubs. Moet je mee om kunnen gaan. Jong of oud, het is lang niet altijd makkelijk om aanvoerder te zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen