UEFA-baas Ceferin hard voor VAR: "Het is een puinhoop"

4 december 2019, 14:08

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin veegt de vloer aan met de VAR. De Sloveen spreekt van een puinhoop en vindt dat alles veel duidelijker moet. "Ik ben nooit een grote fan van de VAR geweest", zegt Ceferin.

"Tegenwoordig zie je assistent-scheidsrechters niet eens meer de moeite nemen om te vlaggen. Het enige wat ze doen is wachten", aldus de UEFA-baas in een interview met The Mirror. Tevens ziet Ceferin dat landen de VAR verschillend gebruiken. "Sommige scheidsrechters in Engeland checken niet eens, maar in Italië checken ze en half uur. Het is een puinhoop."

Een belangrijk kritiekpunt van Ceferin is buitenspel. "Als je een lange neus hebt, sta je tegenwoordig al buitenspel. De lijnen voor buitenspel die je ziet op televisie, worden getekend door de videorefs. Het is dus een beetje subjectief. Ons voorstel is dat er een marge moet komen van tien à twintig centimeter. Dit gaan we bespreken met onze scheidsrechtersafdeling."

Ook hands zorgt voor veel consternatie. Twee weken geleden werd dit besproken tijdens een UEFA-bijeenkomst met de beste coaches. Naast Erik ten Hag waren onder meer Jürgen Klopp, Pep Guardiola en Zinedine Zidane daarbij aanwezig. Ceferin: "Roberto Rosetti (scheidsrechtersbaas van de UEFA, red.) liet een handsbal zien. Hij vroeg of het ook strafbaar hands was. De helft zei ja, de andere helft nee. Vertel me dan hoe duidelijk de regel is. We weten niets!"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen