Leicester City dendert door, Mount bezorgt Chelsea zege

4 december 2019, 22:26

Leicester City heeft woensdagavond voor de zevende keer op rij gewonnen in de Premier League. Voor eigen publiek waren The Foxes met 2-0 te sterk voor hekkensluiter Watford. Chelsea maakte eveneens geen fout: door doelpunten van Tammy Abraham en Mason Mount werd Aston Villa met 2-1 verslagen.

Leicester City - Watford 2-0

Er staat op dit moment geen maat op Leicester City, dat na de 2-1 nederlaag tegen Liverpool begin oktober geen punt meer liet liggen in de Premier League. Tegen het geplaagde Watford, dat zonder de geblesseerde Daryl Janmaat aantrad, werd de zevende zege op rij geboekt. Een rake strafschop van Jamie Vardy en een late goal van van James Maddison waren genoeg om de hekkensluiter met 2-0 te verslaan. Door de zege stijgt Leicester City naar de tweede plaats in de Engelse competitie.

Chelsea - Aston Villa 2-1

Chelsea boekte woensdag na twee nederlagen op rij weer een keer een overwinning in de Premier League. Clubtopscorer Tammy Abraham opende halverwege de eerst helft de score namens de thuisploeg, waarna Trezeguet vlak voor rust voor de gelijkmaker zorgde. Aston Villa, zonder Anwar El Ghazi, slaagde er niet in de 1-1 vast te houden. Mason Mount maakte vroeg in de tweede helft de winnende 2-1.