Koeman al bezig met EK: "Wil gewoon eerste in de groep worden"

5 december 2019, 09:10   Bijgewerkt: 5 december 2019, 12:02

Oranje komt pas in maart voor het eerst weer bij elkaar voor het oefenduel tegen Spanje, maar volgens bondscoach Ronald Koeman is de voorbereiding op het eindtoernooi van volgend jaar al begonnen. Oekraïne en Oostenrijk zijl de al bekende tegenstanders in de poule en deze worden dan ook al uitvoerig geanalyseerd door de scouting. "Wij weten alles over hen en zij waarschijnlijk ook over ons", sprak Koeman.

Afgelopen zaterdag werd er geloot voor de groepsfase van het EK en Nederland werd daarbij gekoppeld aan Oostenrijk, waar Oekraïne van tevoren al bekend was als groepsgenoot in Groep C. De derde en laatste tegenstander komt voort uit de play-offs tussen Georgië, Kosovo, Noord-Macedonië en Wit-Rusland. "We hebben genoeg tijd om te analyseren", zei hij in gesprek met Voetbal International. "In het huidige voetbal zijn er sowieso weinig geheimen meer. Wij weten alles over hen en zij waarschijnlijk over ons", vervolgt hij. "Uiteindelijk zijn het de spelers die het verschil zullen moeten gaan maken."

Koeman wil zich nog niet al te veel bezighouden met het eventuele vervolg van het EK. Nederland zou met een tweede plaats in de poule minder ver hoeven reizen (Londen en München) dan wanneer het eerste wordt (Baku en Boedapest). "Om daar al naar te kijken heeft helemaal geen nut. Het toernooi is sowieso anders, omdat het nu in twaalf landen wordt gespeeld. Ons voordeel is dat we drie keer thuis spelen. Daarna moeten we op reis en overal waar we dan komen zal een goed stadion zijn met een prima veld", sprak hij. "Rekenen en speculeren, dat schiet niet op. Als je het mij vraagt word ik gewoon het liefste eerste in de groep."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen