Spoorboekje: interview Henk de Jong en Ajax in actie

6 december 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 6 december.

Specials

Henk de Jong op kampioenskoers met Cambuur 

Na een afwezigheid van drie jaar keerde Henk de Jong afgelopen zomer terug op het oude nest bij SC Cambuur. De 55-jarige trainer werd in 2013 kampioen en promoveerde toen naar de Eredivisie. Zes jaar later staat hij opnieuw bovenaan met de Friese club, al is het ditmaal misschien nog wel verassender aangezien hij een heel nieuw elftal moest bouwen. FCUpdate.nl zocht de trainer op en sprak met hem. 

Wedstrijden

Ajax - Willem II (20.15 uur)

Met het oog op de cruciale wedstrijd van dinsdag tegen Valencia, speelt Ajax op vrijdagavond haar competitieduel met Willem II. Voor Erik ten Hag ligt weer een puzzel klaar. In totaal drie aanvallers zijn niet beschikbaar. Quincy Promes, Zakaria Labyad en David Neres behoren allen tot de Amsterdamse ziekenboeg. Aan Ten Hag de taak een oplossing te vinden. Wordt het Klaas-Jan Huntelaar in de spits, met Dusan Tadic en Noa Lang vanaf de flanken?

Internazionale - AS Roma (20.45 uur)

Steeds meer neemt het geloof van Internazionale in de Scudetto toe. Na veertien wedstrijden staan de Nerazzuri bovenaan, met een punt meer dan Juventus. Vanavond wacht voor eigen publiek een nieuwe test als nummer vijf AS Roma op bezoek komt. Kan Inter weer rekenen op het dodelijke duo Romelu Lukaku-Lautaro Martinez? Samen waren zij al goed voor 24 doelpunten.

Nîmes Olympique - Olympique Lyon (20.45 uur)

Drie dagen na de nederlaag tegen Lille (0-1) komen Memphis Depay en Kenny Tete alweer in actie met Olympique Lyon. Les Gones gaan op bezoek bij Nîmes Olympique, dat de laatste plaats deelt met Toulouse. Als aanvoerder staat Memphis vanzelfsprekend in de basis. Staat Tete dat ook? Door alle blessuregevallen is die kans wel groot.

Voetbal op tv

18.25 uur: HSV - Heidenheim, FOX Sports 4 - live verslag uit 2. Bundesliga

20.00 uur: FC Eindhoven - FC Volendam, FOX Sports 3 - live verslag uit Eerste Divisie

20.00 uur: Voetbal op vrijdag, FOX Sports 1 - schakelprogramma

20.15 uur: Ajax - Willem II, FOX Sports 2 - live verslag uit Eredivisie

20.25 uur: Eintracht Frankfurt - Hertha BSC, FOX Sports 4 - live verslag uit Bundesliga

20.40 uur: Internazionale - AS Roma, Ziggo Sport Voetbal - live verslag uit Serie A

20.55 uur: Villarreal - Atlético Madrid, Ziggo Sport Extra - live verslag uit La Liga

22.25 uur: Studio Sport Eredivisie, NPO 1 - samenvatting Ajax - Willem II

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen