Beroep Roda JC haalt niets uit: definitief drie punten in mindering

5 december 2019, 12:23

Het beroep van Roda JC tegen de puntenaftrek is mislukt. De onafhankelijke beroepscommissie vindt de drie punten in mindering een juiste straf. Dit seizoen overtrad de club de licentieregels toen de verguisde Mexicaan Mauricio Garcia de la Vega grootaandeelhouder werd.

Nu het beroep is afgewezen, gaat Roda's puntentotaal terug van negentien naar zestien. De puntenstraf heeft geen gevolgen voor de periodes in de Eerste Divisie. . Daarnaast heeft Roda een geldboete van 12.500 euro gekregen. Tegen beide straffen kan Roda niet opnieuw beroep aantekenen, waardoor de sancties onomkeerbaar zijn. In een officieel bericht laat Roda weten verder geen commentaar te geven op dit dossier.

Garcia de la Vega werd dit jaar grootaandeelhouder zonder dat de onafhankelijk licentiecommissie betaald voetbal hiervoor toestemming had gegeven. Dit is in strijd met de reglementen . Na heel wat bombarie is Garcia de la Vega al een tijd van het podium in Kerkrade verdwenen. Roland Hogenelst, Stijn Koster en een aantal lokale ondernemers zijn de nieuwe grootaandeelhouders van Roda. Zij moeten en willen de club in rustiger vaarwater brengen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen