AS Roma treedt hard op tegen bekritiseerde sportkrant

5 december 2019, 20:09

De Corriere dello Sport heeft donderdagavond hevige kritiek gekregen van AS Roma. De Italiaanse sportkrant kopte de hoofdpagina vandaag met 'Black Friday' tussen de afbeeldingen van Internazionale-spits Romelu Lukaku en AS Roma-verdediger Chris Smalling. Dit moest een voorbeschouwing zijn op de wedstrijd van aankomende vrijdag, maar leidde tot grote onrust.

Roma heeft donderdag een statement naar buiten gebracht waarin uitgebreid gereageerd wordt op het incident. De Italiaanse krant heeft van beide clubs een 'ban' gekregen. Dat betekent dat journalisten van die krant tot 2020 niet meer welkom zijn op het trainingscomplex van de club en dat de spelers de journalisten niet meer te woord zullen staan. AC Milan heeft duidelijk gemaakt dat het solidair is aan Roma.

'We geloven dat de spelers, de clubs, de fans en de media samen moeten strijden tegen racisme in het voetbal', valt te lezen in het statement. 'We hebben allemaal de verantwoordelijkheid om de woorden die we gebruiken zeer zorgvuldig uit te kiezen.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen