AZ dolblij met aanwinst Evjen: "Waren hoop clubs geïnteresseerd"

6 december 2019, 10:54

AZ heeft met de komst van Hakon Evjen een grote slag geslagen op de transfermarkt. Er was ook interesse van Manchester United, maar met een concreet verhaal konden ze de 'Speler en Talent van het Jaar' in Noorwegen van het afgelopen seizoen binnenhalen. "Er kwamen een hoop clubs langs ja, zeker toen die wisten dat wij concreet waren. We hebben hem dus goed moeten overtuigen, uiteindelijk is het gelukt."

Dat vertelt Max Huiberts, directeur voetbalzaken, tegenover De Telegraaf. Hoewel hij al op de radar stond van AZ, werd Evjen ook getipt door speler Fredrik Midtsjø. "Hij zei: er zit een heel groot talent aan te komen in Noorwegen. Hakon was bij ons dus al op de radar, maar Mitch bevestigde dat. Bij Noorse spelers vraag ik altijd aan hem en Svensson wat zij van hun vinden", aldus Huiberts.

In de toekomst zou hij een opvolger kunnen zijn van Calvin Stengs, in wie veel interesse is. Huiberts: "Hij is multifunctioneel, kan op alle posities voorin en het middenveld spelen. Met zijn linkerbeen op de rechterflank heeft hij wel wat van Calvin Stengs, hoewel ik denk dat Hakon iets meer op acht en zes kan spelen."

Het liefst had AZ hem overigens al gehaald in de zomer. "Maar dat was niet bespreekbaar", aldus Huiberts, die vol lof is over de aanwinst. "Hij is enorm gedreven en weet heel goed wat hij wil. Die jongen gaat gelijk volle bak. Hij past heel goed bij al die jongens die er nu rondlopen, want die weten ook heel goed wat ze willen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen