Clasie centrale verdediger: "Het beviel me redelijk goed"

6 december 2019, 13:34

Door de zware blessure van Pantelis Hatzidiakos startte Jordy Clasie afgelopen speelronde tegen VVV-Venlo (1-0) weer een keer in de basis bij AZ. De zeventienvoudig Oranje-international zou op het middenveld spelen, maar werd een linie teruggeschoven omdat Fredrik Midtsjø in de warming-up afhaakte. "Het beviel me wel redelijk goed, moet ik eerlijk zeggen", vertelt hij aan FOX Sports.

"Het was er natuurlijk ook de wedstrijd voor om het te kunnen doen. VVV zakte heel erg ver in, waardoor wij over negentig minuten bijna tachtig procent balbezit hadden. Dan is het lekker om die positie in te vullen. Het was een verrassing voor mij om als centrale verdediger te spelen, maar ik probeerde het zo goed mogelijk te doen", aldus Clasie, die voor de eerste keer negentig minuten voor AZ speelde.

"Het heeft lang geduurd, maar dat is ook logisch, want het team draait hartstikke goed. Voor mij persoonlijk is het lekker om weer te spelen en in het ritme te komen", vervolgt de middenvelder. "Het is natuurlijk altijd teleurstellend als je niet speelt, maar daar leer je ook mee omgaan. De laatste jaren heb ik daar vaker mee te maken gehad. Ik train hartstikke hard om zo fit mogelijk te blijven en een kans te krijgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen