Advocaat mist handvol spelers, Karsdorp weken out

6 december 2019, 15:06   Bijgewerkt: 7 december 2019, 11:36

Feyenoord-trainer Dick Advocaat heeft wederom een flinke puzzel te leggen op bezoek bij Vitesse. De ervaren trainer mist opnieuw Kenneth Vermeer, Sven van Beek, Justin Bijlow, Edgar Ié, Liam Kelly, Ridgeciano Haps en ook Rick Karsdorp is er niet bij. Hij liep een scheurtje in zijn lies op en staat minimaal zes weken buitenspel.

Dat liet trainer Advocaat weten tijdens de persconferentie. "Met de geblesseerde spelers die we hebben, is het zo dat er een aantal jonge spelers continu speelt", doelde de ervaren coach op onder andere backs Lutsharel Geertruida en Tyrell Malacia tegenover RTV Rijnmond. "Dat is goed voor die jongens en ook goed voor Feyenoord."

Toch wordt het zwaar als Feyenoord drie duels per week moet spelen, zoals deze week aan de hand is. "Dat zijn ze niet gewend geweest, omdat ze nu pas voor het eerst volledige wedstrijden spelen. Maar wij klagen niet, deze jongens willen hun kansen pakken", aldus Advocaat, die aangaf dat Steven Berghuis er vermoedelijk wel gewoon bij is in Arnhem.

Tegen Vitesse wil Advocaat meer controle hebben. "Tegen PEC Zwolle hadden we een enorme drang naar voren in plaats van dat we uit de controle de 2-0 willen maken. Elke bal was naar voren en daardoor gaven we teveel kansen weg", vond de oefenmeester, die minder kansen wil weg gaan geven in Arnhem. "Aan de andere kant had het in de eerste helft ook twee of drie-nul kunnen zijn." 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen