García had ADO Den Haag liever op een ander moment getroffen

6 december 2019, 15:26

FC Twente dacht vorige week even aan een stunt tegen Ajax, maar ging ondanks een sterke start met 2-5 onderuit. De Tukkers vervolgen komend weekend de competitie met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, dat maandag afscheid nam van trainer Alfons Groenendijk. "Een vergelijkbare situatie met toen we laatst tegen VVV speelden", aldus trainer Gonzalo García.

Tegen VVV ging Twente met 2-1 onderuit. De club uit Limburg had vlak daarvoor afscheid genomen van trainer Robert Maaskant. "Het is geen voordeel om een team te treffen in zo'n nieuwe situatie met nieuwe omstandigheden. Je treft een tegenstander het liefst op hun dieptepunt. Maar ook hier geldt we moeten bezig zijn met onszelf", laat de coach weten via de officiële clubkanalen.

García blikt ook nog kort terug op de wedstrijd van vorige week, die na een veelbelovend begin verloren ging. "Ajax heeft de kwaliteit om dan terug te komen, maar het lag vooral aan ons. We scoren zelf niet de derde of vierde goal en geven het daarna te makkelijk weg", zegt hij. "Wij moeten als team blijven spelen. De focus houden, zeker naarmate de wedstrijd vordert. Dat moeten we meer dan negentig minuten doen. Wanneer we niet die energie en discipline in een wedstrijd brengen krijgen we het tegen iedereen moeilijk en brengen we onszelf in de problemen."

Twente pakte in de laatste negen wedstrijden slechts zes punten en is gezakt naar de twaalfde plaats in de Eredivisie. Tegenstander ADO staat er een stuk slechter voor: met elf punten bezetten de Hagenaren de zeventiende plek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen