Malacia: "Advocaat spreekt mij vaak aan, in positieve zin"

6 december 2019, 17:23

Tyrell Malacia hield in de eerste maanden van het seizoen voornamelijk de bank warm, maar is door de blessure van Ridgeciano Haps plots basisspeler bij Feyenoord. Onder Dick Advocaat hebben de backs een prominentere rol dan voorheen, waar de twintigjarige jeugdinternational van profiteert. "Hij heeft een bepaalde visie, daar ben ik zeker blij mee", zegt hij tegen RTV Rijnmond.

Doordat Haps de eerste linksback van Feyenoord is, moest Malacia zich dit seizoen vaak schikken in een reserverol. "Dat was moeilijk, maar op een gegeven moment accepteer je het", vertelt de linksback, die profiteert van de blessure van Haps. "Die kans komt er altijd een keer. Als die langskomt, moet je 'm grijpen. Ik heb nog niet heel veel wedstrijden gespeeld, maar ik denk dat het elke week beter gaat."

De komst van Advocaat legt Malacia geen windeieren. "Een nieuwe trainer betekent nieuwe kansen. Hij spreekt me vaak aan, in positieve zin. Ik denk dat hij me graag wil helpen. Wat hij zegt dat beter moet bij mij? Het zijn kleine dingen die hij heeft aangegeven, maar dat hou ik voor mezelf."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen