Captain Memphis helpt Lyon met twee goals aan zege

6 december 2019, 22:34

Aanvoerder Memphis Depay heeft vrijdag een hoofdrol gepakt bij Olympique Lyon. Mede door twee goals van de aanvaller won de Franse subtopper met 0-4 bij Olympique Nîmes, dat een groot gedeelte met negen man speelde.

Olympique Nîmes is hekkensluiter en bewees zichzelf al snel een slechte dienst tegen Lyon. Al na vijf minuten kreeg Theo Valls een rode kaart, wat de weg naar een ruime zege plaveide voor Lyon. Na een kwartier zorgde Memphis voor de 0-1 door een penalty te verzilveren. Hij deed dat met een panenka en tekende voor zijn achtste goal van het seizoen. De thuisploeg kreeg kort voor rust nogmaals rood in de persoon van Gaetan Paquiez. Hij kreeg in twee minuten tijd twee gele kaarten en kon gaan douchen.

Na de pauze liep Lyon gemakkelijk weg bij het negental. Memphis zorgde na 64 minuten voor de 0-2 op aangeven van Kenny Tete. De captain schoot hard raak en zag kort daarna ook Houssem Aouar scoren: 0-3. De eindstand werd vastgelegd voor oud-FC Twente-speler Joachim Andersen. De Deen maakte zijn eerste in dienst van Lyon. Kort daarvoor was er al een doelpunt van Tete afgekeurd.

Memphis deed overigens niet de hele wedstrijd mee. Hij werd een kwartier voor tijd gewisseld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen