Vrouwen: PSV en Ajax spelen gelijk in nieuwe competitieopzet

6 december 2019, 23:58   Bijgewerkt: 7 december 2019, 00:01

In de Eredivisie Vrouwen hebben PSV en Ajax vrijdagavond gelijke tred gehouden. In Eindhoven spelen de twee topteams met 1-1 gelijk. Volgende week spelen de teams wederom tegen elkaar in de tweede ronde van de nieuwe competitieopzet.

PSV en Ajax speelden tegen elkaar in de zogenaamde Eredivisie Cup, een nieuw bekertoernooi waarbij clubs elkaar uitdagen om mogelijk van positie op de ranglijst te kunnen wisselen. PSV staat bovenaan in de Eredivisie en heeft vier minuten meer dan nummer twee Ajax. Winnen de Amsterdammers volgende week, dan kan het de koppositie overnemen. Ajax kwam vanavond door een goal van Marjolijn van den Bighelaar al snel op voorsprong, maar Joëlle Smits legde nog voor rust de eindstand vast op 1-1.

De Eredivisie Cup heeft een wat lastige competitieopzet. Het bekertoernooi werkt met het uitdagen van andere teams. Het team dat in de eindstand van het afgelopen seizoen het laagst geklasseerd stond had het recht om een team uit te dagen en zo verder. De competitie gaat over drie rondes waarbij er steeds thuis en uit gespeeld worden. De winnaar neemt de plaats van het hoogst geklasseerde team over. Ajax en PSV nemen te volgende week in Amsterdam tegen elkaar op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen