Jessica Torny stagiair bij Heracles: "Ik moest me wel aanpassen"

7 december 2019, 11:29

Als onderdeel van de opleiding Coach Betaald Voetbal loopt Jessica Torny stage bij Heracles Almelo. De 39-jarige trainster is enige vrouw tussen de cursisten, waar onder meer John Heiting, Dirk Kuyt en Kevin Hofland toe behoren. "Ik kwam binnen in een warm nest", vertelt Torny over haar stageplek in Almelo.

"Ik sprak laatst met de spelers Robin Pröpper en Tim Breukers. Zij zeiden dat het niets uitmaakt of er een man of vrouw staat, het gaat om de kwaliteit", zegt de voormalig trainster van de sc Heerenveen vrouwen in de Tubantia. "Zo is het ook, je kunt er wel een mannetje neerzetten, maar wat heb je eraan als hij er niets van kan?" Torny staat wekelijks drie keer op het veld bij Heracles en leert ze volop van Frank Wormuth. "Franks reactie op mijn komst was: 'Eindelijk een vrouw, dat is goed voor de dynamiek'. Heel mooi om te horen, het gaf een goed gevoel. Ik moest me wel aanpassen, het spel is anders dan bij de vrouwen. Het tempo ligt hoger, dus het vergt meer van je inzicht. Juist dat maakt het extra interessant."

Ondertussen blijven vooroordelen bestaan, ondervond Torny deze week. "Een supporter van Heracles riep tijdens de training vanaf de tribune: 'Hey, vrouwtje, je moet een scheidsrechtersfluitje gebruiken, anders lopen die mannetjes over je heen.' Ik keek hem aan, maar heb niet gereageerd. Het was denigrerend, onverwacht. Hij maakt zichzelf belachelijk met zo'n opmerking, niet mij, denk ik maar. Verder merk ik er bij Heracles nooit iets van, ze nemen me juist overal in mee."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen