Atalanta met late zege naar cruciale wedstrijd tegen Shakhtar

7 december 2019, 17:02

Op de valreep heeft Atalanta een overwinning geboekt op Hellas Verona. De ploeg van Hans Hateboer en bankzitter Marten de Roon klopte de club van de begeerde Sofyan Amrabat: 3-2. Tot twee keer toe kwam Atalanta op achterstand, maar in blessuretijd beschikten de gastheren over de langste adem.

De Roon begon op de bank met het oog op het cruciale Champions League-duel van woensdag met Shakhtar Donetsk, waarin Europese overwintering op het spel staat. Toch voelde trainer Gian Piero Gasperini zich genoodzaakt de middenvelder vroeg in de tweede helft te brengen. Dat gebeurde bij een 1-1 tussenstand. Voor rust kwam Atalanta op achterstand door toedoen van Samuel Di Carmine. Op slag van rust maakte Ruslan Malinovskiy op heerlijke wijze gelijk. Met een hard schot in het dak van het doel liet de Oekraïner Oranje maar vast zien waartoe hij in staat is.

Met De Roon koud in het veld keek Atalanta tegen een nieuwe achterstand aan. In de tegenaanval werd de defensie van de thuisploeg kapot gespeeld en tekende Di Carmine voor zijn tweede. Het antwoord kwam deze keer snel van Atalanta. Daarvoor mocht het Davide Faraoni dankbaar zijn. De middenvelder werkte Timothy Castagne in de zestien onhandig naar de grond. Na inmenging van de VAR ging de bal op de stip en liet Luis Muriel die buitenkans niet onbenut.

In het resterende half uur dicteerde Atalanta tegen het taaie Hellas. Na de rode kaart voor Hellas-verdediger Pawel Dawidowicz nam de druk in de laatste tien minuten verder toe voor de bezoekers. Die druk kon Helaas in blessuretijd niet verder weerstaan. Berat Djimsiti kroonde zich tot matchwinner door van dichtbij binnen te tikken.