Gisteren gemist: rentree Afellay, United wint derby en zege AZ

8 december 2019, 00:30   Bijgewerkt: 7 december 2019, 23:40

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 7 december.

Beauty's van Messi en Suárez bezorgen Barcelona simpele avond

Met Lionel Messi in topvorm heeft FC Barcelona het publiek op de banken gekregen tegen Mallorca (5-2). De Catalanen tikten de laagvlieger zeker voor rust volledig van de mat en mede dankzij prachtige treffers van Messi en Luis Suárez maakte Barcelona indruk. Frenkie de Jong, die een uur meespeelde, was ook een van de uitblinkers en gaf de assist op de vierde treffer van Barcelona.

AZ wint simpel in Zwolle en hijgt Ajax nu echt in de nek

AZ heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag die Ajax vrijdagavond leed. De Alkmaarders wisten PEC Zwolle zonder een bovenmatige inspanning te leveren opzij te zetten en zijn de koploper door die zege tot op drie punten genaderd. Oussama Idrissi blonk uit en scoorde twee keer, nadat Myron Boadu al voor de openingstreffer had gezorgd: 0-3.

Afellay emotioneel na rentree: "Ik ben zo ongelooflijk dankbaar"

Ibrahim Afellay kon zijn geluk niet op na zijn rentree op de Nederlandse velden. De 33-jarige middenvelder van PSV speelde twee jaar geleden zijn laatste officiële duel – in het shirt van Stoke City – maar mocht nu tien minuten meedoen in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard (5-0).

United imponeert in derby bij City en doet Liverpool deugd

Een ijzersterk Manchester United heeft in de stadsderby een gigantische dreun uitgedeeld aan Manchester City. De bezoekers sloegen binnen een half uur twee keer toe, zagen dat City worstelde met het organisatorisch sterke United en wonnen net als in 2018 in het Etihad Stadium (1-2). Bovendien is Liverpool de lachende derde, want dankzij het puntverlies van City is het gat maar liefst veertien punten en lijkt de ploeg van Pep Guardiola de titel te kunnen vergeten.

Juventus met tien man ten onder in topper tegen Lazio

Juventus heeft in de topper tegen SS Lazio een pijnlijke nederlaag geleden. De Oude Dame had voor rust weinig te duchten van de nummer drie, maar verslikte zich na een rode kaart voor Juan Cuadrado en een inschattingsfout van Matthijs de Ligt in de Romeinen: 3-1.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen