Spoorboekje: persco Ajax, ErediVisie, Arsenal en KKD-duels

9 december 2019, 07:00   Bijgewerkt: 8 december 2019, 23:58

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 9 december.

Nieuws

Persconferentie Ajax

Dinsdagavond speelt Ajax de cruciale Champions League-wedstrijd tege Valencia. Een punt is genoeg voor de ploeg van Erik ten Hag, die zich vrijdag in eigen stadion blameerde tegen Willem II (0-2). Ongetwijfeld blikt de trainer daar op de afsluitende persconferentie op terug, maar kijkt hij ook vooruit naar het treffen met de Spanjaarden.

Specials

ErediVisie

Zoals elke week blikken we ook nu in onze rubriek ErediVisie terug op het afgelopen weekend in de hoogste Nederlandse afdeling. Welke zaken vielen allemaal in positieve zin op tijdens de saaie wedstrijden in Nederland en welke juist niet? 

Sierhuis over de zware nummer negen-rol bij Groningen: "Lastig"

Het is een enigszins ondankbare rol: spits zijn bij FC Groningen. Jarenlang maakten grote namen als Erik Nevland en Luis Suarez furore in de punt van de aanval, maar de laatste seizoenen is het moeizamer. Dat heeft niet louter met de kwaliteiten van de spitsen te maken, maar ook met het spel van de ploeg. Kaj Sierhuis (21) bekleedde zondag de rol tegen FC Utrecht (0-1) en spreekt zich uit over de nummer negen-rol bij De Trots van het Noorden.

Grillige en peperdure Cerny worstelt in Utrecht: "Het valt tegen"

Hij was in de zomer de duurste aankoop van het ambitieuze FC Utrecht, maar heeft eigenlijk nog niets laten zien: Vaclav Cerny. De buitenspeler die voor 750.000 euro overkwam van Ajax begon tijdens de eerste seizoenswedstrijd in de basis, waar hij in de veertien rondes daarna niet meer stond. Zondag kreeg hij tegen FC Groningen (0-1) weer eens de kans. Tevreden is de Tsjech niet.

Wedstrijden

West Ham United - Arsenal (21.00 uur)

Arsenal hoopt in Londen na negen duels eindelijk weer eens te winnen. The Gunners van Freddy Ljungberg staan op een onthutsende elfde plek in de Premier League. Winnen ze ook bij de laagvlieger niet, dan zakken de Londenaren zelfs definitief naar het rechterrijtje en is er van een shockeffect na het ontslag van Unai Emery definitief geen sprake geweest.

Jong Ajax – Roda JC (20.00 uur)

Na een hele goede periode met vier zeges uit vijf duels lijkt Roda JC – mede door de drie punten aftrek die definitief werd – weer terug bij af. In de laatste vijf wedstrijden werd er niet gewonnen en verloren van sc Cambuur en Excelsior, waardoor de Limburgers op de veertiende plaats staan. Kan Jean-Paul de Jong de sterkere periode van een aantal weken geleden weer oppakken?

Voetbal op TV

20.30 uur: VfB Stuttgart – 1. FC Nürnberg, FOX Sports 4, live verslag van het duel in de 2. Bundesliga

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbaltalkshow

20.45 uur: West Ham United – Arsenal, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen