Joaquín breekt hattrickrecord en helpt Real Betis aan zege

8 december 2019, 15:59

Real Betis Sevilla heeft zondagmiddag een zeer knappe overwinning behaald in eigen huis tegen Athletic de Bilbao. De absolute hoofdrol was er bij die zege voor Joaquín (38 jaar en 140 dagen), die zichzelf met een zuivere hattrick binnen twintig minuten vanaf de aftrap de oudste hattrickmaker van Spanje mag noemen. Daarmee is hij de opvolger van Alfredo Di Stéfano.

De legende van Real Madrid was 37 jaar en 255 dagen oud toen hij in 1964 (!) een hattrick op zijn naam schreef en het record in handen had. Daar ging Joaquín lachend overheen, want binnen twintig minuten had hij drie treffers achter zijn naam staan. Eerst schoot hij een voorzet knap binnen, waarna hij twee treffers maakte door naar binnen te draaien en in de verre hoek raak te schieten met de binnenkant van de voet. 

De in uitstekende vorm verkerende bezoekers – die vijf van de laatste zes duels wisten te winnen – kwamen nog wel terug in het duel tot 3-2, mede door een wereldgoal van Yuri Berchiche, maar verder dan dat kwam het niet voor Real Betis Sevilla. Zodoende krijgt de heldenrol van Joaquín het resultaat wat daarbij past. Hij is de tweede speler die binnen twintig minuten een hattrick maakte deze eeuw, in navolging van Cristiano Ronaldo in 2015. Met zijn drie doelpunten was de routinier bovendien beslissend in deze overwinning. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen