Van den Brom: "Mooi dat de wissels voor overwinning zorgen"

8 december 2019 – Na drie nederlagen op een rij was er sprake van een crisis in Utrecht. Zondagmiddag werd die crisis weer enigszins de kop ingedrukt na een knappe 0-1 overwinning bij FC Groningen. Trainer John van den Brom zag dat zijn elftal het opnieuw lastig had, maar spreekt na afloop tevreden over het spel van zijn ploeg en de inbreng van zijn wissels.

Van den Brom: "Mooi dat de wissels voor overwinning zorgen"

"Je hebt een aantal wedstrijden verloren, dus dan is het zaak om gewoon weer eens te winnen", zei de trainer tegen FOX Sports. FC Utrecht had met name in het eerste bedrijf het betere van het spel, maar kon het veldoverwicht niet in de score uitdrukken. "Over de eerste helft ben ik heel erg tevreden, wij voetbalden prima met ons positiespel. We hadden in de rust al wel 0-2 voor kunnen staan, maar dat doe je niet."

Vorige week verloren de Domstedelingen met het schaamrood op de kaken van RKC Waalwijk, waardoor Van den Brom en zijn mannen gebrand waren om het zondagmiddag beter te doen. "De manier waarop wij speelden stemt tot tevredenheid. Het vinden van de vrije man met daarin de rust aan de bal. Toen we voorkwamen zag ik een elftal die zich vol overtuiging naar een overwinning speelde, ten koste van alles. Uiteindelijk hebben we één kans in de tweede helft en die scoor je. Een honderd procent score. Heerlijk."

Na de drie nederlagen op een rij kondigde Van den Brom aan dat hij de nodige veranderingen aan zou brengen. Hij stelde onder andere Vaclav Cerny op in de voorhoede wat ten koste ging van Jean-Christophe Bahebeck. Het waren uiteindelijk de wissels die de Utrechters de drie punten bezorgden. Gyrano Kerk gaf de assist op de andere invaller Bart Ramselaar. "Vooraf veel gesproken over wie er zouden gaan en hoe we dat zouden gaan doen. Het is mooi dat de wissels uiteindelijk aan de basis staan van deze overwinning", besluit hij.

gerelateerd