Wormuth toont onbegrip: "Vond het geen rode kaart van Konings"

8 december 2019, 19:48

Sparta Rotterdam en Heracles Almelo speelden een allerminst vermakelijke wedstrijd. Beide ploegen speelden weinig klaar in aanvallend opzicht dus gescoord werd er ook niet. Na afloop ging het vooral over de rode kaart van Joey Konings. Hij werd in de laatste minuut van het veld gestuurd vanwege gevaarlijk spel, maar Heracles-trainer Frank Wormuth kon zich totaal niet vinden in deze beslissing.

"Ik heb de situatie teruggezien en ik vond het een overtreding van de Sparta-speler", sprak de Duitser na afloop in gesprek met FOX Sports. "Ik vond het geen rode kaart. Na afloop zegt de scheidsrechter dat het ernstig gevaarlijk spel was. Die speler van Sparta zit op de grond en wil koppen, terwijl Konings gewoon staat en de bal met zijn voet wil pakken. Het is gevaarlijk omdat hij wil koppen, wat moet Konings dan?", vraagt Wormuth zich hardop af. "Het is gevaarlijk van beide kanten."

Ook de VAR keek het moment terug, maar vond de situatie niet dusdanig verkeerd ingeschat door de arbiter van dienst dat hij de rode kaart wilde terugdraaien. Wormuth wil niet speculeren over de duur van de schorsing of een eventueel beroep, wel sprak hij zijn onbegrip uit over de kaart van Robin Pröpper. "Ik kan nog niks zeggen over een schorsing van Konings. We moeten het accepteren. De gele kaart van Pröpper moeten we niet accepteren. Hij is aanvoerder en wil gewoon vragen waarom hij rood geeft en krijgt ineens geel. Onbegrijpelijk", sprak de trainer stellig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen