De Wit gelooft in AZ-titel: "Lekker dat Ajax vrijdag heeft verloren"

8 december 2019, 20:16   Bijgewerkt: 8 december 2019, 21:58

Dani de Wit doorliep de hele jeugdopleiding van Ajax en maakte voor die club zijn debuut in de Eredivisie, maar afgelopen zomer maakte hij de overstap naar AZ. Hij werd op de laatste dag van de transfermarkt gehaald als vervanger van Guus Til en maakt met de Alkmaarders naam. Na het verlies van 'zijn Ajax' van afgelopen vrijdag is het gat met de Amsterdammers nog maar drie punten, terwijl beide ploegen volgende week tegen elkaar spelen. "Wij geloven in de titel", sprak De Wit.

De Wit kwam al op jonge leeftijd in de jeugdopleiding van Ajax en schopte het uiteindelijk tot de hoofdmacht. Hij kwam tot veertien officiële wedstrijden voor de landskampioen alvorens hij de overstap maakte naar AZ. Daar is hij nu een concurrent van de club waar hij groot werd. "Het was dus wel lekker dat Ajax vrijdag had verloren", zei De Wit in gesprek met De Telegraaf. "Maar het voelt heel dubbel om het mooi te vinden dat Ajax verliest."

Door de nederlaag van Ajax en de overwinning van AZ is het verschil nog maar drie punten in de Eredivisie. Aankomend weekend kruisen de twee teams de degens. "Voor mij is het natuurlijk een hele speciale wedstrijd. Ik kijk er enorm naar uit", sprak De Wit. "Het is niet zomaar een potje, zeker omdat er zoveel druk op staat. We kunnen langszij komen, de eerste plek delen. Geweldig natuurlijk, dat hebben we afgedwongen met ons goede spel. Daar worden we nu voor beloond."

Dat AZ meedoet om de titel is inmiddels duidelijk, ook De Wit begint steeds meer te geloven in de kansen van zijn ploeg. "We moeten er sowieso in geloven dat we kampioen kunnen worden. Als we dat niet doen, kunnen we net zo goed niet tegen Ajax spelen. Het is niet zo dat we na vijf speelrondes bijna bovenaan staan, we zijn al bijna halverwege." De middenvelder kent de tegenstander door en door en ziet de verschillen tussen de twee teams. "Wij zijn per speler kwalitatief minder dan Ajax. Logisch ook, zij kunnen miljoenen investeren en hebben fantastische spelers lopen. Maar ik denk dat wij keihard werken voor elkaar, elke wedstrijd weer."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen