Jansen ziet ruimte voor verbetering ondanks knappe vijfde plek

8 december 2019, 20:50   Bijgewerkt: 8 december 2019, 21:57

Heerenveen won op bezoek bij hekkensluiter RKC Waalwijk met 1-3 en bezet daardoor de knappe vijfde plaats in de Eredivisie. Trainer Johnny Jansen zag dat zijn ploeg het in de slotfase nog erg moeilijk kreeg, terwijl dat volgens hem totaal niet nodig was. "Daar baal ik wel een beetje van", zei hij na afloop van de wedstrijd.

Heerenveen kwam in de eerste helft op voorsprong en had eigenlijk de hele wedstrijd onder controle. Echter, een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg op gelijke hoogte door een geweldig doelpunt van Stijn Spierings, waardoor Heerenveen er in de slotfase nog hard aan moest trekken om de drie punten binnen te halen. "Aan zo'n schot van Spierings doe je niks", zei hij in gesprek met Omrop Fryslân. "Maar we komen in een situatie waarin we onder druk komen te staan, en dan moeten we juist meer voetballen. Daar baal ik wel een beetje van, want we hadden gewoon de wedstrijd uit kunnen spelen."

De Friezen blaken van het vertrouwen, want de ploeg van Jansen verloor slechts één keer – uit bij PSV – in de laatste negen wedstrijden. De vijfde plaats is dan ook een logisch gevolg van de goede resultaten. Rodney Kongolo, maker van het eerste Friese doelpunt, ziet de potentie van het elftal. "Ik denk dat we vertrouwen in ons ploegje hebben. We weten wat onze kwaliteiten zijn, die moeten we benutten. Dat hebben we vandaag gedaan. We hebben een hecht team, willen voor elkaar vechten en dat zie je terug op het veld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen