Marseille blijft met invaller Strootman in spoor van PSG

8 december 2019, 22:53   Bijgewerkt: 8 december 2019, 22:58

Olympique Marseille blijft voorlopig de enige serieuze concurrent van Paris Saint-Germain. De ploeg van Kevin Strootman won zondagavond in eigen huis van subtopper Girondins de Bordeaux en blijft zodoende op vijf punten van PSG, al heeft het wel een wedstrijd meer gespeeld dan de absolute titelfavoriet: 3-1.

Dat deed Marseille zondagavond zonder Kevin Strootman, de Nederlandse middenvelder stond de laatste drie duels – allemaal gewonnen – in de basis, maar werd nu gepasseerd door André Villas-Boas. Zonder de Oranje-international openden de bezoekers de score: vanaf ruim twintig meter schoot Yacine Adli knap raak: 0-1.

Zonder Strootman binnen de lijnen te brengen, stelde Marseille na de pauze wel orde op zaken. Jordan Amavi maakte direct na de pauze gelijk, waarna Morgan Sanson de 2-1 op een presenteerblaadje werd gegeven. Na slecht door het midden uitverdedigen kwam de bal op de rand van het zestienmetergebied bij de middenvelder terecht, die nog wel knap raak schoot. Vlak voor tijd werd doelpuntenmaker Sanson vervangen door Strootman, die de overwinning veiligstelde en Nemanja Radonjic de beslissende goal zal maken. 

Door de moeizame zege won Marseille voor de vijfde maal op rij en in de laatste zeven duels werd alleen van PSG verloren. Het sterrensemble van Thomas Tuchel staat nog altijd royaal aan kop van de Ligue 1, al blijft Marseille met de goede prestaties wel in beeld van de koploper.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen