Preud'homme wekt verbazing na goedpraten dwaze rode kaarten

8 december 2019, 23:48   Bijgewerkt: 8 december 2019, 23:54

In België heeft men met verbijstering gekeken naar de uitspraken van Standard Luik-trainer Michel Preud'homme na afloop van de wedstrijd tegen Royal Excel Moeskroen. Luik kreeg in die wedstrijd twee donkerrode kaarten, maar de Belgische trainer besloot het na de wedstrijd op te nemen voor zijn spelers, die toch duidelijk over de schreef gingen.

De wedstrijd tussen de twee ploegen was de hele wedstrijd levendig en stond bol van de spanning. Een treffer in de laatste miunuut van voormalig PSV-speler Maxime Lestienne bezorgde een negental van Luik alsnog een puntje. Na afloop van de wedstrijd ging het echter voornamelijk over de rode kaarten van Mehdi Carcela en Paul-Jose M'Poku. 

M'Poku kreeg een rode kaart nadat hij met zijn noppen vooruit op het been van een tegenstander stampte, terwijl Carcela vanwege een kamikaze tackle ook mocht inrukken. Vrijwel alles en iedereen in België sprak schande van de misdragingen. Eerstgenoemde was schuldbewust en bood zelf zijn verontschuldigingen aan via social media. Preud'homme wekte in voetbalminnend België verbazing met zijn uitspraken.

"Wie hebben er rood gepakt? Dat zijn twee aanvallers, niet twee verdedigers. Ik vind niet dat mijn spelers agressief of opgefokt uit de kleedkamer kwamen na rust, dit waren twee aanvallers die gefrustreerd waren omdat er de hele wedstrijd al overtredingen op hén werden gemaakt", sprak hij tegenover tv-zender Play Sports.

"Mijn spelers werden tien of vijftien keer afgestopt voordat er eens een tegenstander geel kreeg. Maar als onze jongens een keer onhandig een duel in gaan, dan krijgen ze direct een rode kaart. Ik zeg niet dat ze onterecht waren, maar de tegenstander wilde alleen maar het tempo van de wedstrijd eruit halen. Dat was frustrerend."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen