Pessotto zwaargewond na val uit raam

27 juni 2006, 15:08

Het omkoopschandaal bij Juventus heeft een nieuw, dramatisch, hoofdstuk gekregen. Oud-international Gianluca Pessotto is dinsdag zwaargewond geraakt bij een val uit een raam van het hoofdkantoor van Juventus. Naar verluidt was de val van 35-jarige teammanager geen ongeluk, maar een zelfmoordpoging.

Details over de verwondingen ontbreken nog, maar zeker is dat Pessotto met enkele botbreuken en inwendingen bloedingen opgenomen in het ziekenhuis. Hij is niet in levensgevaar. 

De Italiaanse politie verklaarde dat Pessotto 15 meter naar beneden was gevallen vanuit een dakvenster op het hoofdkantoor van Juventus. De 22-voudige international werd gevonden met een rozenkrans in zijn handen. Volgens een woordvoerder van de politie was het nog niet helemaal duidelijk wat er precies was gebeurd.

Een rechercheur, die anoniem wilde blijven, gaf wel aan dat het waarschijnlijk ging om een "vrijwillige daad" van Pessotto. De oud-voetballer was pas een maand als teammanager in dienst van Juve. Hij maakte elf jaar deel uit van de A-selectie van de Turijnse club. Hij behoort niet tot de grote groep van aangeklaagden die zich vanaf donderdag voor een sporttribunaal in Italië moeten verantwoorden in het zeer geruchtmakende omkoopschandaal.

Fabio Cannavaro, aanvoerder van Juventus, brak in Duisburg een persconferentie van de nationale ploeg af toen hij het nieuws te horen kreeg. "Ik ben verbijsterd, Gianluca is één van de aardigste kerels die ik ken", sprak hij. Pessotto stond jarenlang als speler onder contract bij Juventus. Hij behoort, opvallend genoeg, níet tot de mensen die door de politie in staat van beschuldiging zijn gesteld in het omkoopschandaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen