Padt uit onvrede: "Zo willen wij de winterstop natuurlijk niet in"

9 december 2019 – FC Groningen verloor zondagmiddag voor de tweede achtereenvolgende keer met 1-0. Doelman Sergio Padt hield dit seizoen al vaak de nul, maar moest tegen FC Utrecht het antwoord schuldig blijven op de enige inzet tussen de palen van de bezoekers in de tweede helft. Na een goede serie van zeven ongeslagen wedstrijden verliest zijn ploeg nu voor de tweede keer op een rij. Daar baalt hij van. "Zo wil je niet de winterstop in gaan", zei hij.

Padt uit onvrede: "Zo willen wij de winterstop natuurlijk niet in"

"Ik hoorde hem al roepen ter hoogte van de penaltystip, toen Gyrano Kerk zijn man voorbij ging en een voorzet kon geven", vertelt Padt in het Dagblad van het Noorden. "Hij kan de bal vervolgens vanaf een meter of vier, vijf binnenschieten. Als keeper kan je in zo'n geval heel soms de bal pakken, maar de aanvaller is in het voordeel en scoort meestal. Dat was nu helaas ook het geval", beschrijft hij de winnende goal van Bart Ramselaar.

FC Groningen had tegen een directe concurrent goede zaken kunnen doen in de Eredivisie, ook gezien het gelijke spel tussen Vitesse en Feyenoord eerder die middag. "Daar waren we ons ook bewust van. In de eerste helft waren we veel te slordig en verdienden we het ook niet. De afstanden tussen de linies waren veel te groot, van verdediging naar middenveld en van middenveld naar aanval. Daardoor zag het er vanuit mijn perspectief heel dreigend uit als FC Utrecht in balbezit kwam."

De tweede helft kroop de thuisploeg meer uit zijn schulp en kwam het beter in de wedstrijd. "Volgens mij verdienden wij op basis van de tweede helft om niet als verliezers van het veld te hoeven stappen. Dat dat dan toch gebeurt, is enorm zuur en doet extra pijn. In de tweede helft hebben zij één schot tussen de palen gehad en die ging erin."

Met de bekerwedstrijd meegerekend was de Trots van het Noorden al zeven wedstrijden ongeslagen, deze twee nederlagen op een rij is dan ook even wennen. "We hebben een goede serie gehad, maar daar moet je ook een beetje doorheen kijken. We hebben in veel van die wedstrijden ook geluk gehad. Het was allemaal niet zo overtuigend, maar één ding is zeker, zo willen we niet de winterstop in."

gerelateerd