Rusland kondigt beroep aan tegen uitsluiting toernooien

9 december 2019, 13:36   Bijgewerkt: 9 december 2019, 15:59

Rusland gaat in beroep tegen de straf die het maandag opgelegd heeft gekregen van WADA, het mondiale antidopingbureau. Dat heeft het land laten weten in een eerste reactie op de uitsluiting van vier jaar aan alle mondiale toernooien. Daardoor moet het onder andere het WK Voetbal en de Olympische Spelen missen.

Dat heeft oud-topschaatsster Svetlana Zhurova, tegenwoordig vice-president van het internationale comité van het Russische parlement, laten weten in een eerste reactie na de sanctie. Ze zegt dat Rusland in beroep gaat om de sporters te beschermen tegen deze zware straf, die volgde nadat de Russen fraude pleegde met urine- en bloedmonsters.

Lees ook: Rusland is voor vier jaar geschorst: geen Spelen en WK Voetbal

Rusland heeft in totaal drie weken de tijd om officieel in beroep te gaan tegen de forse straf die het land kreeg. Wanneer zij dat daadwerkelijk doen, zal de zaak worden doorgezet naar het internationale hof van sportarbitrage CAS. Als atleten kunnen aantonen dat zij niks met de dopingpraktijken te maken hebben gehad, kunnen zij onder een neutrale vlag alsnog meedoen aan internationale toernooien. 

Het EK van 2020 komt overigens sowieso niet in gevaar, omdat het volgens de WADA alleen mondiale toernooien betreft. Hier zit Rusland in de poule met België, Denemarken en Finland in Groep B. Tijdens het WK 2018 was Rusland als gastland doorgedrongen tot de achtste finales, waarna het verloor van Spanje. In St. Petersburg, één van de speelsteden, zullen ook gewoon vier wedstrijden worden afgewerkt tijdens EURO 2020.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen