Aanklager vervolgt Helmond Sport niet voor incident rond Sidibe

9 december 2019, 16:41

De aanklager betaald voetbal vervolgt Helmond Sport niet voor het incident rond Sekou Sidibe. Er zijn geen getuigen die kunnen bevestigen dat de aanvaller van Jong PSV anderhalve week geleden is uitgemaakt voor Zwarte Piet. De aanklager acht het wel aannemelijk dat Sidibe onheus is bejegend.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Sidibe verklaarde na de wedstrijd in Helmond racistisch te zijn bejegend door een deel van de aanhang de thuisploeg. "Vanaf de tribune werd ik uitgemaakt voor Zwarte Piet en dat vind ik zeker niet kunnen na alles wat er een paar weken geleden is gebeurd. Daarom werd ik ook boos en dat heb ik ook laten blijken", zei hij.

Omdat het verhaal van Sidibe niet kan worden bevestigd, wordt Helmond Sport niet gestraft. De aanklager vindt dat de club zich voldoende heeft ingespannen om te achterhalen of en door wie een racistische uitlating is gedaan. Daarnaast vindt de aanklager dat het duidelijk is dat Helmond Sport geen racisme tolereert.

Leon Vlemmings, directeur van de Eerste Divisie-club, reageert opgelucht op het nieuws. "Ik ben blij dat dit de conclusie is van een uitvoerig onderzoek. Helmond Sport is een club die zich sterk en positief inzet voor de maatschappij", zegt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen