Gefrustreerde Riedewald krijgt complimenten van coach

9 december 2019, 20:42

Jaïro Riedewald is bij Crystal Palace weggezakt in het voetbalmoeras der vergetelheid, maar maakte afgelopen weekend weer eens zijn opwachting in de Premier League. Als invaller kreeg de voormalig Ajacied een helft speeltijd tegen Watford (0-0). Zijn trainer Roy Hodgson, is blij met het optreden én de werkhouding van Riedewald.

Tegen Watford speelde Riedewald zijn eerste wedstrijd in de Premier League sinds april 2018. In het huidige seizoen kwam hij in actie in de League Cup, maar meer kansen kreeg hij nog niet van Hodgson. Door de blessure van Patrick van Aanholt en het uitvallen van Jeffrey Schlupp, mocht Riedewald tegen Watford eindelijk weer een keer opdraven.

"Hij heeft het goed ingevuld. Hij stond voor een zwarte test, want iedereen weet hoe snel Ismaïla Sarr is. We deden ons best om Jaïro te helpen door dubbele dekking te geven, maar er zijn altijd momenten waarop je dat niet kunt doen. Jaïro is een intelligente speler die het spel goed leest. Hij gebruikt de kwaliteiten en op meerdere momenten was hij kalm en sterk aan de bal", aldus Hodgson tegenover The Evening Standard.

Het gebrek aan speeltijd vreet aan Riedewald, weet de trainer. "Jaïro is gefrustreerd, maar een uitstekende professional. Hij is altijd op tijd, gaat door met zijn werk en klaagt nooit. Hij mokt niet en toont niet dat hij ongelukkig is. Maar hij is uiteraard gefrustreerd, zoals iedere andere speler zou zijn die onder een vorig management is binnengehaald en niet speelt", gaat de coach verder.

"Hij heeft voor onze standaarden behoorlijk wat geld gekost. Als je dan vanwege een trainerswissel niet de kans krijgt om op de positie te spelen waarvoor je gekocht bent, dan moet dat frustrerend zijn. Ik neem mijn hoed voor hem af, want dat laat hij niet zien. Hij is populair bij zijn medespelers, want hij gaat door met zijn werk. Tegen Watford, toen het erop aan kwam, moesten we een beroep op hem doen en toen stond hij er", besluit hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen