Davids terug bij Oranje, Makaay afgevallen

30 september 2005, 13:02

Edgar Davids maakt voor het eerst sinds oktober 2004 weer deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. De middenvelder van Tottenham Hotspur is door bondscoach Marco van Basten geselecteerd voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Tsjechië en Macedonië. Ook George Boateng en Ron Vlaar ontvingen een uitnodiging, terwijl Roy Makaay thuis mag blijven.

Davids verloor vorig jaar zijn plaats in de selectie van Oranje, nadat hij bij Inter Milaan op een zijspoor terecht gekomen was. Inmiddels speelt de middenvelder bij Tottenham Hotspur en heeft Van Basten hem weer in zijn selectie opgenomen. Ook de uitverkiezing van George Boateng is opvallend. De middenvelder behoorde drie jaar geleden voor het laatste bij de selectie van het Nederlands elftal.

Van Basten heeft nu 23 spelers geselecteerd. Uiteindelijk moeten er van deze groep nog vier spelers afvallen..

Doel: Van der Sar (Manchester United) en Timmer (AZ)

Verdediging: Bouma (Aston Villa), De Cler, Opdam en Vlaar (allen AZ), Van Bronckhorst (Barcelona), Boulahrouz (HSV) en Kromkamp (Villarreal)

Middenveld: De Jong, Lindenbergh, Maduro en Sneijder (allen Ajax), Landzaat (AZ), Van der Vaart (HSV), Boateng (Middlesbrough) en Davids (Tottenham Hotspur)

Aanval: Babel (Ajax), Van Persie (Arsenal), Robben (Chelsea), Kuijt (Feyenoord), Van Nistelrooy (Manchester United) en Vennegoor of Hesselink (PSV)

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen