Shukrula eerste vrouwelijke scheids in Tweede Divisie

10 december 2019, 13:30

Een primeur in de Tweede Divisie. Shona Shukrula wordt komend weekend de eerste vrouwelijke arbiter in de hoogste amateurcompetitie. Zij fluit komende zaterdag de wedstrijd tussen Jong Sparta Rotterdam en ASWH.

De 28-jarige scheidsrechter floot al wel wedstrijden in de Derde Divisie en de Hoofdklasse. Dit seizoen floot ze zes wedstrijden in de Derde Divisie. "Een heel speciaal en bijzonder moment. Hier heb ik hard voor gewerkt. Het was mijn doelstelling om dit seizoen te debuteren in de Tweede divisie en ik hoopte dat dit voor de winterstop zou gebeuren. Het is fijn dat het moment nu daar is. Ik heb er vooral heel veel zin in", zegt ze op de site van de KNVB.

Shukrula was eerder al wel vijf keer vierde official bij de Tweede Divisie. Ze kijkt bovendien veel wedstrijden uit die competitie op FOX Sports. "Ik weet dus wat voor niveau het is. Echt weer een level hoger dan de Derde divisie, een mooie uitdaging. Dat ik nu deze aanstelling heb gekregen, is een blijk van vertrouwen van de KNVB. Als ik deze progressie kan blijven tonen, hoop ik op termijn weer een volgende stap te kunnen maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen