Onana krijgt complimenten: "Kwaliteiten staan niet ter discussie"

10 december 2019, 14:39

Dat André Onana een topkeeper is, blijkt dit seizoen weer in de Champions League. De 23-jarige keeper uit Kameroen behoort volgens Ronald Waterreus tot de beste doelmannen doelmannen ter wereld. Toch is hij ook kritisch.

"Zijn kwaliteiten staan niet ter discussie", zegt Waterreus tegen de Volkskrant. Hij is echter ook kritisch. "Competitiewedstrijden lijken hem soms minder te interesseren. Hij is een fantastische atleet. Hij oogt rustig, iets te rustig soms", zegt de oud-keeper, die weet dat Onana niet altijd foutloos is. "Vorig seizoen bij de 6-2 voor Feyenoord keepte hij niet sterk en ook bij de nederlaag in Eindhoven tegen PSV was hij mede schuldig aan één of twee treffers. Maar nu steekt hij goed in zijn vel. Zeker in de Champions League."

Volgens Waterreus is het een specialiteiten van Onana om lang te blijven staan in één tegen éé duels. "Hij is ongelooflijk sterk. Dat veel keepers snel omvallen komt niet altijd omdat ze dat graag willen, maar omdat ze de spanning niet zo lang op hun benen kunnen houden. Fysiek zijn ze niet in staat langer te wachten. Onana kan dat wel. En hij kleunt erin, in luchtduels."

Lees ook: Onana: "Moeilijk om de beste te zijn als je bij Ajax speelt"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen