Ajax onder 19 bereikt dankzij remise achtste finale Youth League

10 december 2019, 16:09

Ajax onder 19 heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de achtste finale van de Youth League. Het elftal van John Heitinga speelde dinsdagmiddag gelijk tegen Valencia (1-1). Omdat achtervolger Lille datzelfde resultaat boekte tegen Chelsea, bleef de koppositie in handen van Ajax en ontlopen de Amsterdamse talenten een tussenronde.

Heitinga kon op De Toekomst niet beschikken over Brian Brobbey en Quinten Timber. Beiden speelden maandag mee met Jong Ajax tegen Roda JC. Ook ontbrak Sontje Hansen, omdat hij meetraint met de selectie. Daarmee kregen anderen de mogelijkheid zich te mogen meten met de talenten van Valencia, die enkel om de eer speelden.

Voor Ajax waren de belangen daarentegen groot. De talenten wisten zich al verzekerd van overwintering. Echter maakt de eerste of tweede plek een wereld van verschil. De groepswinnaar ontloopt een tussenronde en meldt zich direct in de achtste finale. De nummer twee moet play-offs overleven om de knock-outfase definitief te bereiken.

Om niet afhankelijk te zijn van naaste concurrent Lille, moest Ajax zelf winnen.Daarom smaakte het tegendoelpunt van Valencia vlak na rust dan ook zeer bitter voor de Amsterdammer. De Spanjaarden openden de score via Jose Lechon. Het was voor de gasten pas de eerste échte kans, terwijl Ajax voor rust al een aantal om zeep had geholpen.

Twintig minuten voor het einde tikte Youri Regeer - in het heenduel met Valencia goed voor een hattrick - de levensbelangrijke gelijkmaker binnen. Hoewel Ajax nog zocht naar de winnende, bleek een remise ook voldoende. Want in Londen boekte Lille ternauwernood een gelijkspel tegen Chelsea, waardoor Ajax de groep wint en Lille als tweede eindigt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen