Deschamps blijft ook na EK aan als bondscoach Frankrijk

10 december 2019, 16:47

Hoe het EK ook verloopt voor Frankrijk, Didier Deschamps blijft aan als bondscoach. Hij heeft zijn contract verlengd tot en met het WK van 2022 in Qatar. Zijn huidige verbintenis liep na het komende Europees kampioenschap af. Naast Deschamps blijven ook assistent Guy Stephan en keeperstrainer Franck Raviot aan.

Deschamps kwam na het EK 2012 aan het roer te staan bij Les Bleus. Vervolgens sneuvelde hij met de Fransen op het WK 2014 in de kwartfinale en was Portugal twee jaar later tijdens het EK op Franse bodem te sterk in de finale. Ondanks het uitblijven van tastbaren successen op die beide eindtoernooien, bleef Deschamps het vertrouwen houden. Dat betaalde hij anderhalf jaar geleden terug door Frankrijk naar de wereldtitel te loodsen.

De route naar het EK naar aanstaande zomer bleek geen makkelijke. De wereldkampioen verloor en speelde gelijk tegen Turkije. Desondanks greep Frankrijk de groepswinst voor Turkije en IJsland. Op het eindtoernooi speelt de Franse ploeg tegen Portugal, Duitsland en een winnaar van de play-offs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen