Politiek verbaasd over uitstel van nieuw Feyenoord-stadion

11 december 2019, 08:26   Bijgewerkt: 11 december 2019, 08:44

De politiek heeft verbaasd gereageerd op de nieuwe verhuisdatum van Feyenoord. De club wil in 2025 naar het nieuwe stadion, een jaar later dan oorspronkelijk gepland was. De Rotterdamse club liet weten meer tijd nodig te hebben voor het rondmaken van de vergunningen en het werven van de grond. Rotterdamse wethouder Arjan van Gils van de D66 baalt van het uitstel, maar probeert positief te blijven.

Het plan was om in juni 2020 de plannen definitief te maken om vervolgens in 2024 de deuren te openen van het nieuwe stadion, maar dat gaat dus niet door. "Als je dat hoort is dat natuurlijk balen, want het is een jaar later", sprak Van Gils in gesprek met RTV Rijnmond. "Het goede nieuws is dat de raad van commissarissen en de directies van zowel het stadion als de betaald voetbalorganisatie zeggen: wij gaan voor dat stadion, maar we doen het goed."

Lees ook: Feyenoord komt met nieuwe verhuisdatum

Van Gils is niet bang dat er van uitstel uiteindelijk afstel komt en houdt zich vast aan de gemaakte plannen. "Het is een hele grote investering. Er is veel discussie over de financiering, de bouw en de vergunningen. Dan kun je er maar beter iets langer over doen en wel goed uitvoeren. Ik had ook liever gehad dat het rond geweest was, want in een jaar tijd kan er weel veel gebeuren. Zowel op sportief als economisch vlak."

Ellen Verkoelen van de oppositiepartij 50Plus heeft minder vertrouwen in de plannen en is kritisch. "De financiering komt niet rond. Er kan geen grond gekocht worden, want de bedrijven die er nu zitten laten zich niet uitkopen totdat zij zeker weten dat er geld op de rekening komt", sprak zij. "Ik heb het gevoel dat Feyenoord er gewoon vanaf wil. We hebben alleen nog maar uitgesteld."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen